Botox kezelések

Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza.
A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély karakter ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.
A botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum “A” típusú baktérium által termelt, tisztított és hőkezelt hatóanyag. Nagyon vékony tűvel igen pontosan adagolható. A megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónap hosszan gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmokat.
A kezelés után néhány nappal már látványosan kisimulnak a mély karakter ráncok is. Kiemelkedően jó hatást lehet elérni a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak ráncainak kezelésével. Eltűnik a mérges tekintet, szemünk kinyílik. A szájzug lefelé görbülő vonala is vonzóan mosolygóssá válik, ha csak a lefelé húzó kis mimikai izom mozgását gátolja a Botox.
Az izomműködés gátlása csak átmeneti, ugyanis a Botox hatása 4-6 hónap múlva megszűnik. A többször megismételt, folyamatos kezelés hatására viszont egyes mimikai izmok egyre gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb. A Botox kezelések hosszú távon gátolják a zavaró, mély ráncok kialakulását. A kezelések folyamatos, tervezett ismétlésével évekkel lassíthatjuk az öregségi jegyek kialakulását az arcon.

A Botox kezelést az év bármely szakában lehet végezni, gyors, minimális nyommal jár, ezért akár egy ebédszünetben elvégezhető. Szolárium, szauna használata a kezelés utáni 1 hétben nem ajánlott.

Egyes botox készítmények kis molekulasúlyú vivőanyaguk miatt egy szúrással nagyobb területek gátlására alkalmas. Ez kifejezetten jó hónalji izzadás gátlásakor , és rozaceás arcpír kezelésekor.

 

Hyaluronsav feltöltés
(Injekciós felszívódó feltöltő anyag)

A fiatal, egészséges bőrben természetesen, nagy mennyiségben van hyaluronsav a rugalmas rostokban. A hyaluronsav tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét.
Az öregedő bőr hyaluronsav tartalma csökken, ennek eredményeként csökken a bőr hidráltsága, rugalmassága és megjelennek a ráncok. Az arcon lévő kisebb – nagyobb ráncok kiemelését, feltöltését a ráncok alá beinjekciózott hyaluronsav készítményekkel ( Juvederm, Teosyal) végezzük. A bőr rétegei közé vagy közvetlenül bőr alá adjuk a hyaluronsavat, és a ráncok kiemelésével elsimítjuk a bőrt. Rendelőnkben a feltöltőanyagokkal néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el. A mellékhatások minimálisak, a szövődménylehetőség nagyon csekély, utókezelés nem szükséges. Szervezetünk folyamatosan  természetes enzimrendszerünk segítségével 8- 18 hónap alatt teljesen lebontja.

A hyaluronsavat ránctalanítás céljából elsősorban az alsó és felső ajak körüli finom, függőleges ráncok valamint az orrtól az ajakzugig tartó “nasolabialis redő” töltésére alkalmazzuk leggyakrabban. Emellett jól használható még a homlokon a mérges arckifejezést adó orrgyöki redők feltöltésére is, de az arc szinte bármely pontján alkalmazható. A hyaluronsavat adhatjuk apró hegek feltöltésére is.

Gyakran kombináljuk a hyaluronsavas injectiós feltöltéseket Botox kezeléssel.

Arcfiatalítás  – skin booster kezeléssel

Az igényekhez igazodva, ma már lehetőség van arra, hogy az arcbőr mélyhidratálását is elvégezzük egy új típusú, alacsony sűrűségű hyaluronsavval. Ilyenkor a kötőszövet tömegét nőveljük az egész arcbőrben, ezzel feszesebbé, frissebbé válik a bőr. A kezelést érdemes havonta ismételni, 3 egymás utáni hónapban. Az eredmény: a bőr üde és ragyógó lesz, 6-12 hónapon át. A kezelés bármelyik hónapban végezhető, de kényelmi szempontból  kánikulában nem javasoljuk a kezelést.

Ajak formázás, ajak vastagítás hyaluronsav feltöltéssel

Ajak feltöltésre is felszívódó feltöltő anyagot javaslunk.
A feltöltő anyagokat vékony tű segítségével juttatjuk a felső és az alsó ajakba. A töltőanyag nagyon pontosan adagolható, gyakorlott kézben az ajak formája és íve is előnyösen alakítható. A kezelés rövid ideig tart, hatása azonnal látható és meg is marad. A szövődmények ritkák. Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítést.
Ajakvastagítás után 1-2 napig duzzanat léphet fel az injekció helyének bevérzése miatt. A bőr allergiás kipirosodása ezrelékes valószínűséggel jön létre, általában a kezelést követő 1-2 napon belül elmúlik.Nagyon ritkán az egyéni kötőszöveti sajátosságok miatt a feltöltőanyag a szokásosnál (8-18 hónap) gyorsabban szívódik fel. Utókezelést a hyaluronsav feltöltés nem igényel. Fontos megjegyezni, hogy a kezelést követően 2 napig ne masszírozzuk a kezelt területet és 7 napig tartózkodjunk a szauna és szolárium használatától.

Lézeres beavatkozások

Az orvosi lézerek a csúcstechnika eszközei. A lézer az orvosi felhasználás szempontjából nagyon pontosan fókuszálható és pontosan adagolható fényenergia. A beavatkozáshoz esetenként érzéstelenítés szükséges, mert a közhiedelemmel ellentétben érzéstelenítés nélkül a lézeres beavatkozás nem minden esetben fájdalom mentes.

Arcon, orron, alsó végtagokon tágult erek, haemangiómák kezelése – Nd-YAG Fotona SP Dynamis Lézerrel

Érdús bőrelváltozások, tűfoltok, pókhálószerű erek, seprűvénák kezelésére alkalmas a Nd-YAG lézer kezelés.
A pontosan adagolható energia nyalábbal a vér hemoglobin tartalmát célozzuk meg. A piros vagy kékes ereket gyakorlatilag egyszerűen elzárjuk a kezelés során, majd az elzárt erek fokozatosan 6 hét alatt felszívódnak, és eltűnnek. A kezelés során hűtést használunk. A kezelés után javasolt az erős napfénytől tartózkodni 4-6 hétig. Általában egy kezelés után már látványos a javulás, sokszor teljes a gyógyulás.

A lábon történő kezeléshez javasoljuk a fizikai terhelés alóli kíméletet a kezelés után legalább 1 hétig. Ajánlott kompressziós harisnya viselése  legalább 4 héten át. Emiatt javasolt ezt a kezelést inkább a hűvösebb hónapokra időzíteni.

Lézeres bőrfiatalítás – 4 D rejuvenáció Fotona SP Dynamis lézerrel

A kezelés a világon egyedülálló, a jelenleg elérhető legjobb eredményt adó lézeres arcfiatalítási módszer. A bőr saját kollagén képződését indukálja, ami a bőr rugalmasságát adja. Az arcbőr érezhetően és láthatóan feszesebbé válik, a kollagén rostok ellazulásból eredő felületes ráncocskák eltűnnek. A bőr tág pórusai is valamelyest szűkülnek, a bőr texturája finomabbá válik.

A kezelés másik hatása, hogy a korosodó bőr jellegzetesen barnás “öregségi foltjai” is jó eredménnyel eltűnnek vagy halványulnak. Mindezekkel együtt más kisebb, korral megjelenő bőrhibák eltűnnek, az arcbőr minőségének jelentős fiatalodását érjük el. A lézernek főképpen a száj körüli területek, a szemhéjak, és a homlok ráncolatának fiatalításában van nagy jelentősége. A mély gyűrődések, barázdák területén eredménye nem annyira hatásos, a finomabb redők viszont teljesen eltűnnek. A kezelés ismétlésével a kezelés hatékonysága javul,  első kezelési fázisban 3 kezelést javaslunk, 3-4 hetente ismételve. Az arcfiatalító módszerek közül ez azért is különleges, mert bizonyított, hogy ha  a kezelést fenntartó kezelésekkel kombináljuk, 3-4 havonta ismételve, az eredmény hosszú távon fenntartható (jelenlegi ismereteink szerint 5 éven át).

A mély dinamikus ráncok (amik a mimikai izmok összehúzódása miatt a bőr gyűrődéses jellegű ráncai) eltűnése ettől nem várható. Ezek javítására Botox kezelés javasolt.

Ezt a kezelést akár nyáron is lehet végezni.

Lézeres szemhéjfeszesítés- Er-YAG Fotona SP Dynamis lézerrel

A hagyományos műtétek mellett lehetőség kínálkozik a szemhéjplasztikák egy részét lézeres eljárással elvégezni, mely során a bőr felső rétegét lézerrel párologtatjuk el. Általában 4-6 nap alatt alakul ki az új hámréteg. Az újonnan kialakuló hámréteg valóban megújult “fiatal” bőrréteg képződését jelenti. A lézeres eljárás a viszonylag korai esetekben kiváló, amikor a kialakult bőrfelesleg még nem jelentős az érintett területen. Javasolt 3 kezelés,  4 hetente ismételve.


Pattanásos hegek kezelése – Er-YAG Fotona SP Dynamis Lézerrel

A kezelés során az arc heges bőrének felületes rétegét elpárologtatjuk. A pontosan adagolható energia nyalábbal rétegről rétegre hántjuk le a bőrfelszínt. A bőr mély rétege viszont sértetlen marad és az “Anya Természet” 8-10 nap alatt ismét fiatal, új hám réteget képez az elpárologtatott réteg helyén. Ezzel a bőr ténylegesen megújul és a hegek feltöltődnek, kisimulnak.
A beavatkozást követően 5-7 napos elővigyázatos otthoni kezelés szükséges és több hétig is bőrpír észlehető a kezelt területen. Ezt két hét után megfelelő alapozó és kiegészítő kozmetikumokkal teljesen el lehet fedni a szükséges ideig. A teljes gyógyulás viszonylag hosszú idő, 4-6 hét alatt várható.

Pigmentfolt halványítás kombinált lézeres kezeléssel – ER-YAG Fotona SP Dynamis és ALMA lézerrel

A lézerekkel a korosodó bőr jellegzetesen barnás “öregségi foltjai” is jó eredménnyel kezelhetők. Ezek a foltok a felületes bőrréteg hámosodási zavara miatt jelentkeznek, amit elpárologtat a lézerenergia. A kombinált kezeléssel a felső hámrétegben és a bőr mélyebb rétegeiben is dolgozunk. A pigmentfolt vastagságától függően több alkalmas kezelésre is szükség lehet. A kezelés előtt és után 4 héttel tartózkodni kell az erős napsugárzástól, ezért ezt a kezelést októbertől- márciusig javasolt végezni.